Behandelingen

Je kan bij Care4Beauty terecht voor verschillende behandelingen.


Samen met jou stel ik een behandeling samen die tot een optimaal resultaat leidt.


'Dream big, work hard & make it happen'

Pedicure

Rubberbase

Gelnagels

Laserontharing

Medische pedicure

Sinds september 2019 ben ik in opleiding tot gespecialiseerd voetverzorger(GVV). Over deze term bestaat er nogal wat verwarring. Daar waar de esthetische pedicure of schoonheidsspecialiste zich moet beperken in een aantal handelingen, gaat de GVV verder. 

Een basis voetverzorging die gepaard gaat met een grondige screening van de voeten, aangevuld met de verzorging van huid- en nagelaandoeningen met als hoofddoel pijn en ongemakken te verhelpen.


Wat gebeurt er tijdens een behandeling:

 • Screening van de voeten en invullen steekkaart 
 • Knippen, vijlen en proper maken van de nagels
 • Verwijderen van eventuele eeltpitten
 • Verwijderen van overtollig eelt
 • Advies voor verdere thuisverzorging


Medische pedicure kind (3-12j)

Een medische voetverzorging bij jonge kinderen is een aangepaste behandeling gericht op preventie, het opsporen of verminderen van de voetklacht, het geven van advies over thuiszorg, voethygiëne en correct schoeisel.

 

Stoten, struikelen, te kleine sokken, verkeerde schoenen, foute nagelkniptechniek ... kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en kwaaltjes aan de nagels of voeten. 

Blauwe nagels, ingroeiende nagels, stootnagels e.a. zijn vaak voorkomende klachten bij jonge kinderen.

Maar steeds meer kinderen hebben ook last van eelt of eeltpitjes. 

Veel ouders weten dan ook niet goed hoe ze dergelijke probleemplekjes aan de kindervoeten moeten verzorgen. 

Daarom bied ik deze behandeling aan op maat.


Wat gebeurt er tijdens een behandeling:

 • We bespreken samen met de ouders de eventuele klacht van het kind
 • Ook bekijken we samen de voetstand, de tenen, nagels, ...
 • Vervolgens wordt er een behandeling op maat voorgesteld.


Er wordt altijd rustig gewerkt, op tempo van het kind, zodat er een vertouwensband ontstaat en het een aangename ervaring kan worden voor deze jonge voetjes. We ronden altijd af met een mini-massage en een aangepaste natuurlijke créme voor kinderen.  


Basis Pedicure

Wanneer er geen specifieke problemen zijn of aandoeningen zoals likdoorns, kloven, ingegroeide nagels, andere ongemakkelijkheden, dan kan je kiezen voor een basis pedicure.


Wat gebeurt er tijdens een behandeling:

 • Knippen, reinigen, vijlen van de nagels
 • Verzorgen van de nagelriemen
 • Verwijderen oppervlakkig eelt
 • Afgewerkt met de verzorgende producten van Footlogix
 • Advies voor thuisverzorging


Spa pedicure

Een spa-pedicure is een cosmetische behandeling (geen medische).

De behandeling zorgt voor een jonger, verfrissend en ontspannend gevoel. Het zorgt tevens voor een betere doorbloeding van de onderbenen en maakt uw voeten zachter en gladder.


Wat gebeurt er tijdens de Spa pedicure basic:

 • Screening van de voeten
 • Scrubbing van de voeten en onderbenen
 • Massage van de voeten en onderbenen
 • Afgewerkt met de verzorgende producten van Footlogix
 • Advies voor thuisverzorging


Kunstnagels

Wanneer u voor het eerst langs komt in het salon gaan we samen de nagels evalueren en nazien wat de wensen en mogelijkheden zijn. Kunstnagels zijn niet zomaar accessoires die kunnen gedragen of uitgedaan worden. Dit betekent dus een langdurig engagement met inzet van zowel mezelf als nagelstyliste als u de drager van de kunstnagels.


Bij Care4Beauty staat kwaliteit voorop. Hierdoor vraagt dit meer tijd dan een doorsnee behandeling in een nagelsalon. Deze tijd is nodig om van elke set een kunstwerk te maken. Bij elke behandeling gaat een grondige elektrische manicure vooraf. Dit zorgt er voor dat je langer kan genieten van je kunstnagels doordat er dichter bij de nagelriemen wordt gelakt en zo minder snel uitgroei ontstaat.


Rubberbase/Natural nail treatment

Dit is de nieuwste generatie flexibele gel die ideaal is om korte nagels te verstevigen. Door deze flexibele formule, buigt deze mee met de beweging  van de natuurlijke nagel zonder dat deze gaat barsten of buigen. Rubberbase heeft ook een self-pinching effect waardoor de nagels al na enkele behandelingen een mooie C-curve krijgen. Dit geeft als resultaat slankere èn sterkere nagels! Deze kunnen naturel of met een kleur naar keuze afgewerkt worden.


Gelnagels

Heb je van nature geen sterke of lange nagels? Dan kunnen we met gel de natuurlijke nagels gaan verstevigen en verlengen. Deze worden afgewerkt naturel of een kleur naar keuze. Nailart dient op voorhand besproken te worden dit om voldoende tijd te voorzien voor de behandeling.


Laserontharing

Hoe werkt Milesman Compact Laserontharing?

De laserkop wordt op de te behandelen zone geplaatst, deze is zo gekoeld dat u niks van pijn ervaart. De energie die vrijkomt uit de laser wordt door het pigment in de haarfollikel geabsorbeerd, die energie gaat de follikel in een fractie van een seconde vernietigen.


Hoe snel zie je resultaat?

Na een 14-tal dagen vallen de haartjes gewoon uit en komen ze niet meer terug. 

Het haar kent 3 groeifases, en enkel de haartjes in de anagene fase worden definitief verwijderd. Dat is de reden dat u tussen de 5 à 8 behandelingen nodig heeft voor een optimaal resultaat.


Komen de haartjes terug?

Neen, de haartjes die weggelaser worden, komen nooit meer terug! Het is wel mogelijk dat omwille van hormonale omstandigheden niet actieve haarfollikels actief worden of donshaartjes dikker worden. Dit wordt dan opgelost door een 'onderhoudssessie'. 

Maar nooit krijg je de haargroie zoals voorheen terug!


Wanneer kan er gelaserd worden?

De nieuwste techniek laat ons ook toe gans het jaar door te laseren. De uiterst gekoelde kop en de heel erg korte impulstijd zorgt ervoor dat de huid niet beschadigd wordt.


Wie kunnen we behandelen?

In principe kunnen we iedereen behandelen, zowel man als vrouw, zowel lichte als donkere huidskleuren, zowel lichte als donkere haren en alle zones op het lichaam.

Er is echter een uitzondering, haren met minder dan 10% pigment of heel fijne donshaartjes reageren niet op de laser.


Specialisaties

Uw voeten, mijn zorg!

Orthonyxie (nagelbeugel)

Onychoplastie (nagelreconstructie)

Orthoplastie (ortheses)

Orthonyxie (Podofix)

 Via deze innovatieve methode kunnen we de ingegroeide nagel/tunnelnagel gaan corrigeren. Dit is geschikt voor bijna iedereen, zelfs voor kinderen en diabetici.


De beugel wordt op de nagel gekleefd en helpt de nagel terug naar een gezonde en normale groei. Via deze methode maak je komaf met ingegroeide nagels.

Podofix geeft nagenoeg onmiddellijk een gevoel van verlichting voor de pijnlijke nagelomgeving. De lijm en het activeren van de Podofix neemt slechts enkele minuten in beslag en is nauwelijks waarneembaar.


De Podofix nagelbeugel bestaat uit een elastisch kunststofvoetje dat op de nagel wordt gekleefd en een activeringsdraad die de beugel aantrekt en zo de pijnlijke nagel corrigeert. De Podofix nagelbeugel kan nagenoeg voor alle soorten van vervormde, pijnlijk ingegroeide of tunnelnagels gebruikt worden.


De nagelbeugel is bedoeld om ingegroeide teennagels te behandelen, de nagel te corrigeren en te begeleiden tijdens het groeien. De beugel groeit mee met de natuurlijke nagel, wordt eventueel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de juiste vorm van de nagel is verkregen. 


Afhankelijk van de omstandigheden blijft de beugel tussen de 2 weken tot 2 maanden op de nagel liggen.  Het plaatsen alsook het verwijderen van de beugel is nagenoeg pijnloos.


Prijs: €20euro per beugelOnychoplastie (nagelreconstructie LCN Wilde Pedique)

U hoeft zich niet langer te schamen voor uw teennagels. Via deze techniek kan de beschadigde nagel zo ver mogelijk verwijderd worden en vervangen worden door een kunstproduct. Deze techniek kan toegepast worden bij verschillende problematieken: schimmelnagel, traumanagel, beschadigde nagel, slecht groeiende nagel,....


Wilde Pedique Silver plus is een elastische 1-fase kunststofgel die zich gemakkelijk aanpast aan de teennagel en de bewegingen van de voet. Het -plus- staat voor een bijzonder anti-mycotische toevoeging - het kiemdodend component Piroctone Olamine. De toevoeging van de werkstof microzilver die een antibacteriële werking heeft, ondersteunt de anti-mycotische componenten nog beter.


Ook voor mannen!

Deze behandeling is ook zeker geschikt voor mannen, dan wordt er een heel naturelle gelkeur gebruikt om dit zo natuurlijk mogelijk te laten ogen.


Prijs:

€20 voor grote teennagel

€15 voor kleine teennagel


Orthoplastie

Orthoplastie of beter gekend als de 'silicone orthese'. Deze heeft als doel om het ontlasten van bepaalde delen van de voet (klauwtenen, hamertenen, weke likdoorn)

De orthese wordt op maat gemaakt. Na het maken van de orthese, krijgt u deze mee naar huis en moet u deze nog 24u laten uitharden.


Onderhoud: wassen met water en zachte zeep

Gebruikdsduur: 3à4 maand (afhankelijk van gebruik en onderhoud)


Advies:

 • Gebruik beide handen bij het plaatsen of verwijderen van de orthese
 • Draag de orthese enkel overdag
 • Draag een degelijke en voldoende brede schoen
 • De orthese mag niet drukken of knellen tijdens het dragen
 • De orthese elke dag afspoelen met water en milde zeep EN goed laten drogen
 • Bewaar de orthese op een droge plaats (nooit op de chauffage of verwarmingselement!)
 • Neem de orthese mee bij het kiezen van nieuwe schoenen


Prijs: €15/orthese